close

Acest bărbat și-a lăsat familia în urmă și s-a mutat la oraș – află ce a făcut tatăl lui după aceea

Un bătrân pe nume James locuia cu soția lui într-un sat, în timp ce fiul său obișnuia să locuiască în oraș. James a vrut să-l întâlnească pe fiul său, așa că a decis să meargă în oraș pentru asta. El a fost foarte entuziasmat să-și vadă fiul, dar, din păcate, altcineva a deschis ușa.

James a întrebat despre fiul său și a aflat că el s-a mutat din acea casă și acum locuiește în altă locație. S-a gândit o vreme și apoi s-a dus la vecini, unde a primit adresa oficială a fiului său. El i-a mulțumit vecinului și s-a dus la biroul fiului său.

James a ajuns la birou, iar la recepție a întrebat de fiul său. Recepționerul a sunat la biroul fiului său și i-a spus despre vizita tatălui său. Fiul a fost foarte fericit de sosirea tatălui său și a cerut imediat recepționerului să-l trimită pe tatăl său în birou.

Când James a intrat, ochii fiului său erau plini de lacrimi să-l vadă pe tatăl său. Ei au avut o conversație simplă pentru o vreme și apoi James i-a spus fiului său: „Fiule, mama ta vrea să te vadă… Poți să vii acasă cu mine?”

Fiul a răspuns: „Îmi pare rău tată, nu pot veni acasă acum deoarece am o grămadă de muncă și ar fi greu să mă descurc dacă plec acum…” James a zâmbit și a spus: „E în regulă. Poți să-ți faci treaba. Voi pleca în seara în sat.”

Fiul a fost trist și i-a cerut tatălui să rămână cu el timp de câteva zile, dar James a refuzat: „Nu am vrut să te fac inconfortabil sau să fiu o povară pentru tine în timp ce ești ocupat cu munca ta. Sper că dacă ai vreodată timp să ne vizitezi, eu și mama ta și am fi foarte bucuroși să te vedem.”, a spus James și a plecat.

După câteva zile, fiul și-a luat liber de la munca sa și s-a gândit la vizita tatălui său. S-a îngrijorat și s-a simțit vinovat că l-a lăsat pe tatăl său să plece singur în acel moment. Așa că a plecat și a mers în satul său pentru a-și întâlni părinții, dar a fost șocat să vadă că părinții lui nu erau acolo.

Când a întrebat despre asta, a fost șocat să știe că părinții lui au părăsit acel loc și pleacă acum în altă parte. Fiul s-a gândit la vecini și s-a grăbit la ei. Fiul a observat că locul părea ca un cimitir… ochii lui erau plini de lacrimi și era speriat.

De la distanță, el a văzut o mână care îi făcea semn. Când se uită atent, observă că era tatăl lui. Fiul a alergat și l-a îmbrățișat. James a spus: „Ce sa întâmplat, de ce plângi?” Fiul nu a spus nimic și și-a ținut capul în jos.

James și-a șters lacrimile și a spus: „De ce ești trist? S-a întâmplat ceva rău?” Fiul a răspuns: „Nu, tată, dar nu mă gândeam niciodată să vă văd în această stare… De ce locuiți aici? De ce ai părăsit acea casă din sat?”

James a răspuns: „Fiule, am făcut împrumuturi pentru studiile tale și pentru a te muta la oraș, dar din cauza pierderilor în agricultură nu am fost în stare să plătesc acele datorii. Am venit la tine, dar erai deja stresat cu munca ta și nu am vrut să te împovărez cu această problemă. Așa că a trebuit să-mi vând casa pentru a-mi rambursa împrumutul… ”

Fiul șopti: „Dar ai fi putut să-mi spui, sunt fiul tău…” James a răspuns: „Fiule, nu am vrut să îți provoc vreo problemă, așa că am tăcut… Tot ce vreau este fericirea ta.” Fiul și-a îmbrățișat tatăl și și-a cerut scuze că nu a putut să-l ajute și că l-a lăsat să plece în acea zi.

James a răspuns: „Nu fi supărat, fiule, mă bucur să te văd și tot ce vreau este să petreci ceva timp cu noi. Te iubim foarte mult și la bătrânețe e greu să călătorești în oraș pentru a te vedea… Vino să ne vezi ori de câte ori ai timp. Mama ta și cu mine am fi mai mult decât fericiți să te vedem, chiar dacă pentru scurt timp.”

Părinții lucrează mereu pentru a le oferi copiilor lor cel mai bun mod posibil. Părinții nu lasă niciodată copilului să afle despre dificultățile și problemele cu care trebuie să se confrunte. Oferă-le timp părinților când au nevoie de tine. Nu-i lăsa în urmă deoarece ei sunt adevăratul motiv pentru succesul tău.